Vinane frå Vingruppen er komne på huset og me er i full gang med å pønska ut kva dei passar til.

Vinsmaking Lurton

Det kjem til å verta ein tydeleg haustprofil på menyen, på arbeidslista står sjølvsagt hjort og rein på ulikt vis, Vossalamb, fisk og skaldyr frå kysten her, haustgrønsaker, skogsbær, sopp frå skogane på Voss og ville og tamme urter.

Vinane me har smaka så langt er svært gode så me må verkeleg leggja oss i selen for å matcha dei, det er ikkje nok med berre god mat til dette høvet..

Og her er menyen me enda opp med

Aperitif

Les Fumees blanches, sauvignon blanc

 

Meny

Viltsymfoni – Røykt hjortehjarte og reinsdyrtartar med vakteleggeplomme og sautert steinsopp

Hacienda Araucano Carmenere, Chile

Mas Janeil Petit Pas, Sør-Frankrike

 

Smørsteikte kamskjell med aruniasaus på søtpoteseng

Mas Janeil Blanc, Sør-Frankrike

Hacienda Auraucano Clos Lolol Bianco, Chile

 

Grilla hjort med pastinakkpure, sauterte haustgrønsaker og krekling og tytebærsaus

Ch. Des Erles, Sør-Frankrike

Gran Lurton Cabernet Sauvignon, Argentina

 

Molteostekake med bringebærsorbet og blåbærsaus

Mas Janeil Maury, Sør-Frankrike

Det kan framleis verta endringar

 

 

Lokale råvarer

Hjort, blåbær, krekling, molter og steinsopp frå Vossaskogane

Svartsurbær (Arunia) frå hagen vår

Reinsdyr frå Fjellheimen villreinområde

Grønsaker frå Dugstad og Bergsdalen

 

Kontakt oss

Tlf: (+47) 954 06 135
booking@storeringheim.no