Sommarmeny 2017

 

Menyen denne sommaren

Gatis, kjøkensjefen her på Store Ringheim, har laga ein kjempegod sommarmeny basert på lokale råvarer. Ta turen oppom og kos dekan med god mat som du ikkje finn korsomhelst:)

Sommarmeny

Aperitiff

1 glas med Vossaspumata, Prosecco eller sprudlande Sider

Forrett

  • Strutsevengebregnesuppe med sprøtt bacondryss (Mjølk, Selleri)
  • Store Ringheim spekefilet av svin med jordbærsalat og sitrusdressing
  • Kveitecarpaccio med salat, marinerte appelsinbåtar og jordbærdressing (Fisk)
  • Sommarsalat med focacciakrutongar og urtedressing (Gluten, kveite)
  • Dagens suppe (Spør servitør om allergen)

Hovedrett

Grilla svinekotelettar, potetgrateng med ramslauk, sider fløyte og ostesaus. (Mjølk, selleri)

Ovnsteikt lambalår, potet/blomkålpure, grønsaker og krema gulrot/koriandersaus. (Mjølk, selleri)

Ovnssteikt Livechekjuklingbryst med tomatrisotto, grønsaker og kokossaus (Selleri)

Kveitefilet, grønsakpolenta, stua agurk og fersk salat. (Mjølk, selleri, fisk)

Dagens fisk (Spør servitør om allergen)

Dessert

Mint/lime crème bruleè med ferske bær (Mjølk)

Sjokoladefondant med jordbærsorbet og mojitoskum (Mjølk, gluten, kveite)

Iskrem møter sorbet med ferske bær (Mjølk)

Jordbærostekake med rabarbrais (Mjølk, gluten, kveite)

Ostatallerken (Mjølk, Valneter)

 

Aperitif kr 88,- pr glas

2 rettar kr 425,-
3 rettar kr 525,-
4 rettar kr 625,-
5 rettar kr 700,-

Alt kjøt er frå Voss Gardsslakteri og lokale bønder, Isen vår er heimalaga, jordbær kjem frå åkeren vår, urter hentar me i urtehagen